31 Ağustos 2007 Cuma

DKZ (Diyetsiz Kalıcı Zayıflama)

Şimdi de bu mu çıktı Aysel! Bu kaçıncı deneme demeyin hemen. DKZ'ye biraz şans tanıyın. Ben öyle yapmaya karar verdim.

DKZ, Dr Ozan Tunçer'in bir kitabından hareketle ortaya çıkmıştır. Ozan Beyin blogunu Ocak ayında görmüş ve e-kitabını bilgisayarıma indirmiştim. Baştan sona e-kitabı okudum ama her şeyi yiyerek kalıcı zayıflama düşüncesine tam olarak alışamamıştım. Düşünsenize -acıkmak şartıyla- istediğiniz zaman istediğinizi yiyebiliyordunuz. Temelde mantığım bu fikri kabullense de "Olmaz, olamaz" diyordu yıllanmış diyet kültürüm. Hele hele benim gibi gelenekçi yeni fikirlere hemen alışamayan biriyseniz sizin için de bunu kabullenmenin zor olduğunu tahmin edebiliyorum.


2-3 gündür bu konuyla ilgili internette ne varsa okudum. Şimdi kendime yeni bir yol çizdiğimi düşünüyorum.






8 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim.seni tekrar buralarda görmek çok mutluluk verici.inan çok sevindim dönmene.bende çok uzun zamandır yoktum.sen kopunca bende koptum:)88 i görmüşken haziranın ortasında 95 kilolara fırladım.tabi kusmalarımda had safhaya ulaştı.Ama rabbim devayı verdi be canım.29 haziranda ankarada mide kelpçesi taktırdım.İnan hayatımın dönüm noktalarından biri oldu.iyikide olmuşum.96 kiloydum ameliyata girerken şu an 86 geliyorum.ve artık hiç kusmuyorum.daha ne isterimki..canım çok kolay ve çok başarılı bir ameliyattı.inan sezeryandan bile kolaydı.abarttıkları gibi değil.korkulacak bir durumda yok.inan en kesin ve rahat çözüm bu.eğer istersen bana mailimden yazabilirsin.sana ayrıntılarını yazarım .öptüm.
gülten.
yergulten@hotmail.com

Adsız dedi ki...

canım benim hadi hayırlsıı diyelim o zaman..
biz de onu yapmaya çalışıyoruz aslında.. canımzın isteiğini yiyoruz sınra da diyetteyim diye geçiniyoruz:)))

Terazi dedi ki...

çok iyi yaptın :)) forumda gördüm seni ve "hoşgeldin" dedim, okudun mu bilmem... Hatta, bloguna post bırakmayı düşünüyordum, "aysel, şu dkz'yi de bir denesene" diye ama sen zaten keşfetmişsin :)
ben de 22 mayıs tarihinde indirmişim bilgisyarıma e-kitabı ama senin dediğin gibi "yok canım" diyordum tâ ki 13 ağustosa kadar... şu anda doğru yoldayım diye düşünüyorum çünkü kilo veriyorum ve çok huzurluyum, yediğim için suçluluk duymamak, her sabaha "bugün diyete başlıyorum" diye uyanmamak çok keyifli...
sevgiler

Aysel dedi ki...

Gülten, çok güzel haberler aldım senden. Ben de bu kıza ne oldu diye düşünüyordum. Oh be sabah sabah güzel geldi.

Kilo vermene ve sağlıkla hayata geçiş için böyle radikal bir karar almana sevindim. Umarım her şey yolunda gider.

Boş bırakma buraları yaz ara ara olur mu
Öptüm...

Aysel dedi ki...

Nağişciğim, Şapkalı fotografına bayıldım. Seni hep böyle gülümserken görmek çok güzel. Pek çok kişi demiştir ama bir de ben söyleyeyim: "Senin öğrencin olmayı çok isterdim"

Aysel dedi ki...

Terazi, ben de sana yazacaktım. DKZ fikrini asıl kafama sokan sensin:) Daha önceleri de uygulayayım diyordum ama senin şu yeme listerine bakınca neden olamsın dedim. Hem her istediğini yiyor hem de az yiyor. Günde adamakıllı 2 öğün listesi vardı. Acıkmıyorum diyordun. Senin anlatımın açıklayıcılığın olmasaydı başlamazdım belki de. Daada'nın sitesinde görmüş ama tam kavrayamamıştım. Liste liste gün gün görünce kafamda daha iyti canlandı. Teşekkür ederim arkadaşım.

Terazi dedi ki...

canım, rica ederim... eğer vesile olduysam ve gerçekten de senin için hayır olacaksa, ne mutlu bana...
o listeyi yazdım ki insanlar kısıtlamadan da kilo verilebildiğini görsünler diye...
sevgiler

Adsız dedi ki...

ses ver ayselcim??

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...