18 Ekim 2007 Perşembe

DKZ ile 3 gün

  • Pazartesiden beri DKZ'ye devam ediyorum. Gayet iyi gidiyor yeni düzenim. Yediklerimin listesini bloguma yazmayı düşündüm bir ara. Ama DKZ'de yemek kısıtlamak, sıralamak, diyet gibi şeyleri kafanızdan atmanız gerektiğinden bir önceki öğün ne yedim ne kadar yedim neler yedim fikirlerini de unutmanız gerekiyor. Acıkınca yeyip doyunca durmak esas. O yüzden de yazmıyorum. Sabahları hala acıkmayı öğrenemedim. Ben de 10-15 dk yürüyüorum koşu bandında. Spor acıktırdığından kahvaltı edip koşa koşa evden çıkıyorum. Öğlen 12'de acıkmamış oluyorum hala. Tabii beyinimden yemek düşüncesi geçiyor. Alışmış o saatte yemeye. Fakat midemde tık yok. İleriki haftalarda midemin benimle iletişime geçeceğine inanıyorum.
  • Bu ara bende bir kıyafet alma çılgınlığı başladı. Kahverengi hafif parlak bir pantalon ve üstüne içinde kahve tonları olan ince bir bluz aldım. Özellikle bluzu çok sevdim. Gögüslerimi kapattı. Kendimi daha zayıf hissettim.

12 yorum:

TuBiKKo dedi ki...

canım aynen devam ben kesinlikle inanıyorum senin başaracağına

zehra dedi ki...

dkz ne?

Aysel dedi ki...

Tubikkocum, inşallah Allah söyletiyordur canım. DKZ ile yaşamkatan çok memnun kaldığımı hissediyorum. Şu acıkmama meselesini de bir rayına oturtursam ne ala.

Aysel dedi ki...

Zehracığım, DKZ (Diyetsiz kalıcı Zayıflama) Ozan Tuncer'in bir kitabından hareketle yeni bir yeme düzeni kurmaya çalışan insanların kurduğu bir forum sitesi (diyet kardeşliği forumlar bölümünde yer alıyor.)

DKZ'ye göre eğer zayıflamak istiyorsan asla diyet yapmayacaksın. Acıkınca yiyecek doyunca sofradan kalkacaksın. az az da olda zaman içinde zayıflamaya başlayacaksın. Ana prensip bu.

Geniş bilgi için OZAN TUNÇER'i veya DİYET KARDAŞLİĞİni google da aratabilirsin.

ayisigi dedi ki...

dkz uzun vadede basarili olsa bile en saglikli yontemlerden biri bence...Bu konuda israrci ve sabirli olmani takdirle karsiliyorum....ben biraz sabirsizim diyette oldugu gibi...ama seni izlerken aklima yatiyor yavas yavas.....

Unknown dedi ki...

Güle güle giy pantolonunu gömleğini.

yemek, diyet, dkz , ot çöp

ooof sıkılsım sıkıldım çook sıkıldım ben.
lütfen biri beni
diyet moduna döndürsün

Aysel dedi ki...

Aynur, ısrarcıyım ama henüz sabır kısmını bilemiyorumç Umarım bu sefer olur. DKZ ile ruhumu özgür bırakmış gibi hissediyorum. O yüzden bana iyi geliyor. Çünkü son zamanlarda kilo bende tam bir takıntı durumuna girmişti. İnsanlarla yolda gözgöze gelsek, ya da biri o anda tesadüfen bana bakıyorsa "işte diyordum bu kişi benim ne kadar şişman olduğuma hayretle bakıyor" şimdilerde bu duygulardan kurtuldum. Yemeye değil hataya yönelmiş gibi hissediyorum. İnaşllah bu hisler kalıcı olur.

Aysel dedi ki...

dalican, sen bugüne kadar ne istedin de başaramadın? Onca kiloyu sen vermedin mi? Hem de verdiğin kiloların büyük bir kısmını geri almadan aylar geçirdin. Aldığın kısım çok değil. Gene verirsin. Yeterki strestten uzak dur.

Unknown dedi ki...

ayselcim canım ya ben ilk zayıflamalıyım
diye doktora gititğimde 77 kiloydum benim gücüme giden o
ben doktordan sonra gördüm 88leri

o yüzden sinirleirm bozuk. senelrdir dokyorlar bu çileyi çekiyorum ve umudum yok
en kötüsü bu

Adsız dedi ki...

aysel dkz ye kesinlikle inanıyorum bende kendime göre bir tarz yaptım mesala herşeyden yiyorum ama sınırlı ve kendime göre belli kaloriyi geçmemeye çalışıyorum ve edindiğim tecrübeye göre sık sık yemek kesinlike etken faktör..hee birde kesinlike spor ...:)

Aysel dedi ki...

Azimli çok haklısın canım.
Bence de DKZ'yi kişiseleştirmek en önemli aşama. A kişisinin acıkma doyma tarzı ile B kişisininki ortaklıklar gösterebileceği gibi tamamen farklı da olabilir. O yüzden sadece midenin sesini dinlemek esas.

daada dedi ki...

Son dediklerine istinaden bişeyler söylemek istedim (Azimliye cevabında) Vucudunu sev.KEndini sev.O zaten sana zamanla neyi ne zaman olmasını gerektiğini söylüyor. başın ağrıdığında anlaman gibi :)
Sevgiler.Mucks.

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...