26 Mayıs 2008 Pazartesi

-800 ve +600

Cumartesi doktora gittim korka korka. Bu hafta yeme düzenim sınırı aşmıştı çünkü. Tartıya çıktım.

104 -0.8= 103.2.

800 gram vermişim. Sevindim. Hiç veremedim diye hayıflanıyordum. 800 gramı görünce şöyle bir güvenle oturdum koltuğa havalı havalı. Hem yerim hem kilo veririm diye düşünüp yüzümde kocaman bir gülümsemeyle doktora baktım. Adam sonuçlara baktı kaşlarını çattı ve kağıdımın üzerine kırmızı kalemle "dikkat" yazdı. "Aysel hanım, tartıda kilo vermiş gibi görünebilirsiniz ama siz hiç kilo vermediğiniz gibi bir de üstüne 600 gram almışsınız, çünkü vucudunuzda geçen haftaya göre 600 gram fazla yağ var." dedi. Ben de bir afallama nasıl yani tartı yalan mı söylüyor gibi baktım adama. Geçen hafta ne yadin bir düşün bakalım dedi. Ehem kühüm ettim önce. Çarşamba çikolata, perşembe çikolata başka da fazla bir şey yemedim dedim. Aslındas kafamda geçen haftayı düşününce neler neler yediğimi hatırladım ama birazını doktora söylemeyi unutmuş olabilirim ! (1 dilim yaş pasta, 100 gram badem, 50-60 gram fıstık, 1 porsiyon Adana, 1 porsiyon inegöl köfte, 2 piknik...) geçen haftagerçekten de çok yemişim ben. Neyse doktor geçen hafta ne yediyseniz onları yemeyeceğinizi artık biliyorsunuz, dedi.



Bir parça çikolatadan bir şey olmaz. Ama bir daha bir daha devam ederse bunun sonu olmayacak bunu görmüş oldum. Cumaretesiden beri daha dikkatliyim. Haa doktor ayrıca, canım çok şekerli bir şey çekerse ve meyve ye, o da kesmezse 2-3 kuru kaysıyı yiyip üzerine bir bardak su iç, bu seni rahatlatır dedi. Dalican da zaten aynı öneride bulunmuştu. Bunu uygulayacağım. İnşallah sonuç iyi olur.



Ne olursa olsun 3 hafta öncesinden daha zayıfım daha mutluyum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Unutmuş olabilirim heee. çok güldüm valla.. :))

ben şimdi meyveyide kestim sadece karpuz yiyorum. şekerli olarak. şimdi kurukayısı deyince canım istedi valla.

Sabahta dolabı açtım maydonoz almak için sebzelikte elma gördüm elime aldım geri bıraktım :(
ayselcim yeme :( diyetin dışındaki şeyleri. Hedefe çabuk yakınlaş.

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...