31 Temmuz 2009 Cuma

Karboksipunktur veya karboksipunctur

Fevzi Özgönül'e gittim 10 Haziran 2009'da. Karboksipunktur adını verdiği bir tedavi yolu geliştirmiş. Akupunktur ile karboksiterapiyi birleştirmiş.

  • Tedaviyle ilgili ayrıntılı bilgiyi doktorun sitesinden edinebilirsiniz.

    Tedavi yanında verdiği yaza özel yeme düzeni şöyle:

Kahvaltı:


İstediğiniz çeşit bol peynir

2-3 Zeytin

2-3 ceviz

2- 3 Kuru kayısı veya Kuru incir

1 dilim ekmek

Bol Maydanoz

Yumurta gün aşırı

Salam
Tereyağ
Az domates
Az salatalık



Öğlen:

Ana yemek (etli sebze yemeği veya ızgara et, tavuk, balık)
Doyana kadar ana yemek sonra az salata yiyiniz. Öğlen asla çorba içmeyin.

İkindi(16:30 - 17:00)

Bu öğünde istenirse normal etli yemek veya ızgara yenilebilir.

Önemli olan enerji almak yağ dokusunun azalması için.

İstenirse 2-3 kaşık yoğurt ve meyve hatta yanında köfte veya pizzanın orta kısmı bile yenilebilir.

Öğlen çok yiyemiyorsanız bu öğünde onu takviye edin.

Akşam:

1 çorba veya az sebze yemeği.

Eğer akşam yemeği az gelirse tekrar yemek yeyin.

Ama unutmayın ertesi gün gündüz yemeğinizi artırın akşam çok açıkmamak için.

Akşamları kapz kavun gibi hafif meyveleri az olarak tercih edin.

Gece:
Çok acıkırsan 1 bardak süt veya ayran.


  • Günde en az 10 - 15 bardak su içiniz.
  • KESİN YASAKLAR: Makarna, pilav, ekmek, patates, bulgur pilavı, her çeşit tatlı ve çikolata
  • Hiçbir öğün hafif olmayacak. Yani ara öğün gibi sadece elma veya salata yenmeyecek.
  • Sabah, öğlen, ikindi ve akşam öğünleri dışında herhangi bir yiyecek maddesi alınmayacak. Sabahları yiyemediğiniz cevizleri gün içinde ikişer üçer yiyemezsiniz.
  • Akşamları; katı hazmı zor meyve ve salata yenmeyecek. Hazmı zor olduğu için bütün gece midemizi meşgul ettiğinden sabah yorgun bir mide kahvaltı yapmanızı engeller. Karpuz, kavun, çilek gibi meyveleri akşam makul miktarda tüketebilirsiniz.
  • Öğlen yemeğine sakın çorba ile salatadan başlamayın. Önce ana yemeği yiyeceksiniz. Doymadıysanız ana yemekten tekrar alın iki hatta üç değişik ana yemek olabilir; ama mutlaka ana yemekle doyun. Sonra az salataya geçin, salatanıza zeytinyağı eklemeyi unutmayın, yağda eriyen vitaminleri vücudumuza alabilmek için yağa da ihtiyacımız vardır.
  • İkindide sadece meyve yemeyin, yanında mutlaka yoğurt, fındık veya badem de yeyin.
  • Sabah ve öğle yemekleri çok önemli. Öğlen mutlaka etli yemekleri tercih edin. Etli bir bakliyat veya etli bir sebze yemeği de olabilir; et ızgara da olabilir. Yanında yoğurt yemeyi unutmayalım.
  • Sabah, öğlen veikindi mutlaka tam doyarak kalkın. Böylece akşam öğününüzü azaltabilirsiniz.
  • Gün içinde en fazla 2 adet meyve yeyin. İkiden çok alacağınız meyve nasıl olsa idrar ile atılacağı için boşuna midenizi meşgul etmesin.
  • Unutmayın aldığınız her fazla kalori artık vücudunuzun sağlığı ve incelmesi için kullanılıyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysel Hanım,merhaba,

Bu diyetten memnun kaldınız mı? Sonuçları paylaşırsanız sevinirim...

Aysel dedi ki...

Diyatten gerçekten sonuç aldım. Ramazan ayı araya girmeseydi devamı da gelecekti. Artık oruç ayı geçtiğine göre kaldığım yerden devam edeceğim.

Unknown dedi ki...

Merhaba Aysel Hanım,
Karboksipunktura hâlâ devam ediyor musunuz?
Son durumunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Merakla bekliyorum...

kelebekinruyasi dedi ki...

Aylse Hanım merhaba karboksipunctur yaptırmayı düşünen biri olarak sizinle görüşmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba...uzun zaman önce bu konudan bahsedilmiş tesadüfen rastladım nette dolanırken...eşimle beraber bizde fevzi beye 3 sene önce gitmiştik bir tv prog. da gördükten sonra...sanırım flash tv de görmüştük kilolardan kurtulmak için ne yapsak ne etsek dediğimiz bir zamanda çıktı karşımıza.Çok enteresan geldi ve bir çılgınlık yapalım gidelim dedik oldu oldu olmadı kısmet deriz dedik ve gittik...anlattıkları abuk geldi cayalım diye düşündük sonra bir kez deneyelim ne çıkar diyip başladık...ilk defa diyetisyene gittik ve ilk aklı başında diyet yapma azmimiz oluşmuştu.Uzatmayayım sonuç itibariyle zayıfladık 12 şer seans aldık yanlış anımsamıyorsam daha fazla devam edemedik maddi anlamda o kadar rahat değildik çünki...ama deydi mi? derseniz kesinlikle...ilk zamanlar ben zor veriyordum kiloyu ama eşim hızlı benim hormonal sebeblerden metabolizmam yavaş ilerliyordu kilom eşim kadar fazla değildi...ilk eşim vermeye başladı ben çok vazgeçme noktasına geldim ama birbirimize destekle zafer kazandık...o zamandan beri kilo aldık mı evet :) ama 2-3 kilo aldık verdik...nasıl mı dr.un dediği şekilde biraz kaçırdınız mı listeye dönün hayat boyu bu şekilde dedi...çok ükür FEVZİ ÖZGÖNÜL beye sonsuz teşekkürler..inanın başarın diyorum...azim,gayret,inat ve herkesten gizleyerek gidin...kimse bilmesin çünkü herkese saçma gelen ye ama şişmanlama mantığı maalesef çok konuşup kafanızı allak bullak edebilir biz hala söylemedik yakınlarımıza söylemiycez de...biz azmettik zayıfladık bilsinler çünkü bu diyeti biz biyerden bulduk uyguladık dedik hadi canım dediler...o yüzden fazla laf duymamak için dememek gerektiğini bu şekilde test etmiştik şimdi dr.un dediği gibi dememek lazım geldiğini çok iyi idrak ettik...fevzi bey e gidin ama aynen uyun aç kalmadan zayıflamak mümkün...asla pişman olmazsınız ...

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...