29 Aralık 2011 Perşembe

Dün arkadaşımla sohbet ederken karbonattan ve pH mucisesinden bahsetti. Ben de bugün ilk iş olarak olayı araştırayım, faydaları varsa paylaşayım dedim. kk'de zaten bu konu ile ilgili bir topic açılmış

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-...zayiflama.html (Kabartma Tozu ile zayıflama)

İlk önce bu sistem ÖDEM ATTIRICI yani sudan kaybediyorsunuz yağdan değil anladığım kadarıyla.

Mideye bir zararının olmadığı söyleniyor.

Kullanımı

1. Her yemekten önce bir bardak suya bir tatlı kaşığı karbonat ilave edip içiyorsun. (Bunda karbonat oranı çok yüksek, bence daha az olmalı)
Günde 3 lt su içiyorsun.
Bu yöntem böbrekleri çalıştırıp vücuttaki ödemleri atıyor.

2. Bir bardak suyun içine biraz limon sıkıp bir kaşık karbonat ekleyerek kabarcıklar çıkar çıkmaz içiyorsun. (Bunda karbonat oranı çok yüksek, bence daha az olmalı)

3. Bir buçuk litre suya bir paket kabartma tozu döküp bu suyu gün içinde bitiriyorsun.

Sonuç:
Kullanımı için en uygun olanı 1.5 litre suyun içine 1 çay kaşığı karbonat atılmalı. Gün içinde tüketilirken üstüne yarım limonun suyu sıkılmalı böylece hem tadı güzelleşir hem de asit dengesi sağlanır. BU kullanımı uygulamayı düşünüyorum şu anki yeme düzenime ek olrak. Sonuç alırsa devam ederim.



Biraz da ansiklopedik bilgi:

"Zayıflamada ph mucizesi" bu bir kitap karbonatın yararları bu kitaptan sonra konuşulur oldu.


Karbonat NEDİR?
Karbonat, yemek sodası olarak bilinen beyaz kristal bir tozdur. Sindirimi kolaylaştırmak, mide asitini azaltmak amacıyla anti asit (antacid) olarak verildiğinde genel olarak vücudun fazla asidini yok eder. Mide ülseri olan kimseler karbonatı çok kullanırlarsa da her zaman doğru değildir. Şeker hastalığının veya diğer bazı şartların yarattığı fazla asit durumlarında yani asidoz vakalarında ağızdan veya damardan karbonat solüsyonları verilebilir. Ayrıca yarım litre suda bir kaşık karbonatla yapılan karışım kaşıntılara karşı iyi gelir.

Hiç yorum yok:

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...