12 Ocak 2012 Perşembe

Bebek Adımlarıyla


Bu hafta denge haftasıydı. Hem diyet vardı hayatımda hem de kaçamak. Sanki dengeyi buldum: Kendim için, kilo için , sağlığım için zararlı şeylerden uzak dur, canın çok çektiğinde ucundan kıyısından ye.

İç çekerek özlemle anmaya gerek yok çikolatayı, kadayıfı, simidi. Yeri geldiğinde 1 dilim değil de çeyrek dilim kadayıf, 80 gram değilde 15 gram çikolata da yarım simit de yetiyor. Yetmezse 1 dilim de olur. Çünkü yokluk tipi diyet bana göre değil. Yokluğu yaşayınca varlığı hayal etmekle, zayıflayınca yerim düşüncesiyle geçiyordu günler. Diyeti bir bozmaya başlayınca da "olan oldu saldır" modunda pişmanlıklarla günü tamamlıyordum.

Çok diyetler denedim. Hepsinde de verdim. Hepsinde de aldım. Artık diyet yapmıyorum. Dikkat ediyorum, hamur ve şekerli yememeye. Yersem de üzülmüyorum, "olan oldu saldır" psikolojisinden uzak tutuyor beni. (Bu yazıyı yazarken eski yazılarım aklıma geldi. Aynı şeyleri geçen sene de yazdım, ondan önceki sene de. Doğru yolu çoğu kez buldum. Ne zaman ve neden geri o yoldan saptım acaba?)
Bir arkadaşıma yorum yazarken fark ettim ki ne kadar çok "kilo yüzünden yaşanamayan hayatlar" sendromuna girmişim. Suçlamışım kendimi. Geçmişteki zayıf günlerimi anmaya, gelecekteki zayıf günlerimi hayal etmeye o kadar dalmışım ki bugünü kaçırmışım

Kilo vermek için kullanılabilcek en güzel tanım "bebek adımları". Kilo vereceğiz yavaş yavaş azar azar. Bir ayda 8 kilo vermeyi değil. 8 ayda 8 kilo vereceğimi düşüneceğim.



6 yorum:

ben işte... dedi ki...

Bu yazıyı çok sevdim...
Blogunu yeni farkettim(kusuruma bakma) ama bu yazıyı okuyunca eminim ki sen istediğin kiloya kavuşacaksın en yakın zamanda...

Adsız dedi ki...

bencede yavaş ama kararlı olmak lazım.bende senin gibi ne diyetler yaptım. ne ürünler aldım. sonuç mu 3 ver 5 al. başladığım yerdeğim.mesela geçen yıl nette elma diyeti buldum. Aysel bu diyeti uyguladın mı
sabah:2 dilim kepekli tost ekmeğine yağsız tost,1 haşlanmış yumurta,4 zeytin sonra 2 saatte 1 elma yani saat 10,12,14,16 ve 18 de 1'er elma. toplam 5 elma bu diyet nasıl nette gördüm ne dersin kilo verirmiyim bu arada tam bu sabah iibariyle 100 kiloyum.

Aysel dedi ki...

Asortik, bu defa kilo vermem nasıl olur bilemiyorum ama "Ben oldum" diyebileceğim.

Aysel dedi ki...

Adsız arkadaşım -aslında kilodaşım ben de şu an 100.8 kiloyum- yıllarca yağtığım diyet deneyimlerinden öğrendim ki yok bunun ilacı, tek yönlü beslenmesi falan filan... Tek yol şeker ve hamurdan uzak dur. Olur a yersen de panik yapma. Uzun soluklu beslenme ve kilo vermenin formülü bu bence.
Kolay gelsin...

seyran dedi ki...

öncelikle blogunu bu günlerde ise diyet günlüğünü sürekli okuduğumu ve beğediğimi belirteyim. ayrıca gramla bile olsa kilo vermen hatta kilonu koruman bile bence büyük başarı. sonuçta hiç birimiz 1 günde yada 1 haftada almıyoruz ki o kiloları bir haftada verelim. blogunda bir yemek listen vardı şuan uyguladıklarına benzeyen onu devam ettirme şansın yok mu? gerçi şuan uyguladığında ona benziyor. birde çalırken diyete uymak en azından benim için öyle çok zor. evde belki kendine zaman ayırıp ne bileyim hiç değilse sebze yemeği yapıyorum ama çalırken ve yemek dışardan gelince çok zor. bende 95 kilodan 80 kiloya düştüm.1 yılda ve o süre içinde evdeydim.şimdi 5-6 aydır çalışmaya başladım ve öğlen yiyip tekrar masa başına oturunca kilo problemim başladı 85 kiloya çıktım tekrar. bakalım önümüzdeki günlerde diyetisyene başlamayı düşünüyorum. çalıştığımı söyleyince artık ona göre bir liste uygularım.çocuklarına ve sana geçmiş olsun bu arada. fırsat bulunca yaz.

Aysel dedi ki...

Seyran, iyi dilekelrin için öncelikle teşekkür ederim.

Verdiğin kilolar için de kutlarım.

Ortak dertlerimizden bahsetmişsin. İşte yemek yemek eve gelince kendine göre yemek hazırlamak çok zor. Pazar günleri 2 kap sebze pişiiyorum. Pazartesi salı onunla idare ediyoruz. Geri kalan günlerde eve gelince yemek hazırlıyorum.

Öğlen işte yiyorum, klasik tabldot sistemi çorba, sebze ye ada et, salata, yoğurt

Şimdilik iyi gidiyor. Hep beraber verelim inşallah...

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...