18 Nisan 2012 Çarşamba

Çarşamba çarşafa dolanmadan yazayım:)

Yeme düzenim eski sisteme oturmaya başladı. Akşamları tatlı mücadelem devam ediyor. Dün savaşı kaybettim hem de yemekten önce! O kadar canım çekti ki evdeki bütün tatlıları götürdüm desem yeridir. Bununla baş etmek için başka yöntemler de bulmalıyım. Aslında geçen gün reçelli yoğurt önermişti bir arkadaş, tatlı isteği uyandığında onu yapıp yesem fayda ederdi belki. Ben birazdan geçer hiç tatlı yemeyeyim dedim, eğer yoğurtlu reçel yesem bu krizi az hasarlı atlatabilirdim. Bir sonraki kriz için ders olsun bana...

Kilo durumum iyi 98 kiloyum hala. 52 beden kıyafetler giyiyorum, hiç de dar gelmiyor artık. Sporun faydası sıkılaşma moral veriyor.

Evede arada kişisel defile yapıyorum. Dolapta uzun zamandır giyemediğim kıyafetleri çıkarıp deniyorum. Denediğim hemen her kıyafet oluyor artık. 48 beden (geniş beden 48) parantez marka 2006'da alınmış çok severek giydiğim bir kotum vardı. Henüz o olmuyor. 94 kiloya indiğimde onu da giymeye başlayacağım.

Kendimi seviyorum 98 kiloluk Aysel'i seviyorum. Çok değil daha 7 ay önce 110 kiloydum ve neredeyse tamamen bir daha kilo veremeyeceğime inanmıştım. Bir zaman kapsülüne binip 7 ay öncesine gidip "Geçti hepsi, 7 ay sonra kendine daha da güvenen, giydikleri yakışan biri oldun. Hepsi geçti, artık obezanne demeyeceğim sana. Çünkü biliyorum ki bundan 7 ay sonraki Aysel 18 Nisan'da ziyaretime gelse bana "Evet haklıymışsın, şimdi 80'li kilolardayım. Kilo vermeye inandığın -kaçamaklar yapsan da ASLA vazgeçmediğin için çok TEŞEKKÜR ederim." diyecek. BEN ARTIK KENDİME İNANIYORUM HEM DE HİÇ İNANMADIĞIM KADAR.

Hepinize sağlıklı günler dilerim...

14 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Canım senin azmine hayranım bebek adımlarıyla ama kalıcı kilo veriyorsun.Bizde sana inanıyoruz 80lerede hep beraber ineceğiz.
52 beden kıyafet giydiğini yazmışsın bence senin kıyafetlerin kalıpları dar.110 kilodayken think plustan ölçülere bakıp 50/52 beden kıyafet sipariş etmiştim hepsini iade ettim 48 beden aldım.
Senin bedenin 46/48 olabilir canım.

Aysel dedi ki...

Bu kalıp işi çok değişiyor.

Waikiki büyük beden bölümünden 48 beden giyiniyorum.

Piyasadaki normal pantolonların 50 veya 52 bedeni oluyor.

bel:105
kalça:120
karın:124
bu ölçüler artık hangi bedene denk geliyor bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

Bedenimiz aynı LC'den bende 48 giyiyorum 46 dar geliyor :(
4 yıl önce 40/42 beden giyiniyordum hayatımda hiç 38 beden giymedim :(

gokce dedi ki...

Yazdiklariniz moral verdi ilac gibi geldi suanki ruh haletime. Hani dolap basina gecip eskileri denemek ve mutlu olmak varya ne guzel bir duygudur o... Umarim bende yavas ama istikrarli vermeye baslarim. Sevgiler

Terazi dedi ki...

Aysel'cim yazın nasıl da insanın içini açıyor :)

Ben de sana çok inanıyorum. O "şimdi olmuyor" dediğin kotunun bol geldiğini yazacaksın buradan, "yeni bir kot aldım, daha da güzel" diyeceksin, biz yine sevineceğiz seninle...

Artık bol gelen bütün kıyafetlerimizi poşetlere doldurup, bir daha dolaplarımıza dönmemek üzere hayatımızdan çıkaracağız :)

Ve gün gelecek, kilo vermek için bize arkadaş olan bu bloglara son yazılarımızı yazıp; yepyeni konularda, yepyeni başka bloglarda buluşacağız :)

Şimdilik hayal ama artık hiç uzak gelmiyor bana :)

Adsız dedi ki...

selam .... kendine inandigin ... güvendigin e cok sevindim ... rota dogru ... hadi devammmmm sevgilerle Meltem

Aysel dedi ki...

Gökçe ve Terazi, biribirimizden uzaklarda aynı duyguları paylaşmak, yazdıklarımın benimle aynı zorlukları yaşamış arkadaşlarımın ruhuna dokunmak çok güzel.

Beni depresyondan koruyan şeylerden biri de paylaştığım şeyleri yaşayan pek çok insan olduğunu görmem ve böylece sadece ben değil pek çok kişi aynı sorunu yaşıyormuş deyip doğal bir kabullenme süreci oluşturmasıdır.

Kotumu imdilik saklıyorum ama çok uzak olmayan bir gelecekte giymeyi de hayal etmiyor değilim. Umarım bir gün hala ya kilo alırsam deyip hurçlara koyduğum 54-56 beden kıyafetlerimi, artık gerek kalmadı diyerek atacağım bir gün de gelir.
Hepinize iyi günler...

Aysel dedi ki...

Güzel dilekler için çok teşekkür ederim Meltem, birlikte fark yaratmak dileğiyle...

InceBelliFevkalade dedi ki...

Aysel,
iste bu! iste bu! Yazdiklarin icimden gecenler. O giyemedigin seyleri dolaptan cikartip giydikten sonra yuzunde beliren o tebessum benim tebessumumun aynisi!
Olacak bu defa ya, olacak, valla da billa da olacak!
Ya olacak, ya olacak!
Daha duuuur, o simdi olan kiyafetlerimizi aticaz da, kiyafetlerimiz olmuyo artik zayifliktan deyip, alisverise cikicaz birlikte, iiiiiiiiiiiiinsallah:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Aysel Hanim,

Bugun gunlugunuze bir goz gecirme imkanim oldu. Bundan 8 ay once bende ilk defa kilolarimi vermek konusunda bir karar aldim. Ve o zaman ki dusuncem her ay 2 kilo verirsem yilda 24 kilo olur mantigiyla yola cikmistim.Ve 8 ay onceki kilom 129 du. 130 ve yukarisini gormek istemiyordum...
Neyse bunun uzerine yuruyuslere basladim. Hic bir sekilde diyet yapmadim. Mumkun oldugu surece hergun yurudum,,,yurudumm,,,yurudumm...
Once 4 km ile basladim sonra 6 sonra 8km ye cikardim yuruyusleri. Hatta bir keresinde o kadar abartmistim ki 18 km yurudum ve ayaklarim yarildi...Neyse sonuc 17 kilo verdim. Ve 15 gun oncesinde bir diyetisyenden destek almam gerektigine karar verdim. Ve bir diyetistene gittim. Bu gittigim yerde tum yemeklerinizi getiriyorlar. Yani sabah kahvaltisi,oglen,aksam yemegi vesaire. ve su anda sporla birlikte diyet iyi gidiyor. Ve su anda 108 kiloyum. Bu cumartesi kontrolum var ve 107 ya da 106 yi gorme ihtimalim var... Iki haneli gunler sanirim 1 ay sonra olacak...

Sizlere basarilar dilerim,

InceBelli dedi ki...

niye yazmiyorsunuz ki
?

Adsız dedi ki...

Merhaba tekrar,

Diyete baslayali 15 gun olmus...

Ve asagida yemek kutusunda gelen yemek listesinin alt tarafinda bulunan gunun ipucularini sizlerle paylasiyorum. Belki bir faydasi olur.

Gunluk ipucu 1:Basarili kilo kaybi icin ogunlerinizi 20 dakika ya da daha uzun tutun.
Gunluk ipucu 2:Gunde en en az 8 bardak su icmek genel sagliginiz icin onemlidir.
Gunluk ipucu 3:Su metabolizmanizi aktif hale getirir ve yaglariniz yakmayi hizlandirir.
Gunluk ipucu 4:Liflerin artmasi sonucu gidalarin sindirimi dahada kolaylasacaktir.
Gunluk ipucu 5:Hizli kilo kaybetmek icin, ogunlerinizi asla kacirmayin.
Gunluk ipucu 6:Kahvaltilarinizi asla kacirmayin, Eger kacirirsaniz metaboliz ilerleyen gunlerde yavasliycaktir.
Gunluk ipucu 7:Iyi edinilmis beslenme aliskanliklari ve egsersiz hayatinizin geri kalani icin gereklidir.
Gunluk ipucu 8:Saglikli beslenme aliskanliklarina uymak,kilo dengeleminizde size cok yardimci olacaktir.
Gunluk ipucu 9:Yavaslayin biraz...Hizli kilo kaybetmek Yag Depolama mekanizmasini tetikler ve vucut kendini korumaya alir. O Gunluk ipucu 10:yuzden Yavaslayin biraz.
Gunluk ipucu 11:Kilo kaybetmek icin, kalori harcamayi arttirin ve kalori alimini azaltin.
Gunluk ipucu 12:Moda diyetlerin kalici etkisi cok nadiren gorulur.
Gunluk ipucu 13:Saglikli bir diyet tum besinleri icermelidir.
Gunluk ipucu 14:Hic bir gida yaglarinizi yakmaz, Bazi gidalar metabolik hizinizi arttirir sadece.
Gunluk ipucu 15:Yurumek yag yakimi icin en ideal ve en zararsiz eksersizlerden biridir ki size kilo kaybetmekte yardimci olur.

Ve bence en onemli olay karar vermis olmaniz. Pes etmeyin hic bir zaman. Diyete basladiktan sonra sunu gordum. Insan psikolojik olarak arkadas ortamina girdigi zaman az hissediyor. Kekin ucundan biraz, pastadan biraz. Napiyorum bende, Arkadaslara mi davetliyim yemegimi,ara ogunlerimi goturuyorum yanimda. Millet bir sey yemeye baslayinca bende cikariyorum ara ogunumu. Elmami uzata uzata, Keki uzun uzun vakit ayirarak yiyiyorum ve nefsimi koreltiyorum....

Ama su gercekki spora feci sarildim birakmiyorum....

Hepinize basarilar,

Keep in fit.

Selamlar,

Terazi dedi ki...

Aysel merhaba demek için uğradım. Nasılsın?

20 Ekimde 500. günüydü Mide ameliyatı olmamın. Geçen sene 20 Ekimde 80-81 kiloymuşum. 500. günde tartıldım 80 kiloydum. Kilo verme sürec...